Viergever geeft hoog op over PSV-talenten: Gaan naar grote clubs

Viergever geeft hoog op over PSV-talenten: "Gaan naar grote clubs"

03-10-2018 18:59
31

Nick Viergever voelt zich op zijn plek bij PSV. De verdediger, die in de zomer overkwam van Ajax, is één van de routiniers in Eindhoven en ziet daar veel talent rondlopen.

"We hebben ervaren jongens als Jeroen Zoet, Daniel Schwaab en Luuk de Jong. Die weten wat er gevraagd wordt. Samen met hen moet ik de leiding nemen, zorgen dat het team bij elkaar blijft en zo de jongere jongens mee in dat spel nemen", laat Viergever weten op de UEFA-website, geciteerd door PSV.

"Ervaring heb je in de Champions League gewoon nodig. We hebben een team vol talent, talenten die in mijn optiek ver kunnen komen. Sommigen gaan ooit voor grote clubs spelen. Het zou fantastisch zijn om ze daar ooit te zien en te kunnen zeggen dat ik hen een beetje heb kunnen helpen in hun weg daar naartoe."

Viergever is blij dat naast PSV ook Ajax meedoet aan de Champions League. "Het Nederlands voetbal heeft zware jaren achter de rug, zeker op Europees niveau. Dat er nu twee teams in de groepsfase van de Champions League spelen is echt heel goed voor ons. Er staat zo langzamerhand een nieuwe generatie op. Eén met heel veel talent."