'Stam leerde me nog wat Italiaanse woordjes die ik tegen Balotelli moest zeggen'

'Stam leerde me nog wat Italiaanse woordjes die ik tegen Balotelli moest zeggen'

03-10-2018 19:17
13

Stefano Denswil kan zijn borst natmaken: woensdagavond gaat Club Brugge op bezoek bij Atlético Madrid in de Champions League en dat betekent een rechtstreeks duel met Diego Costa. De Nederlandse verdediger is zéker niet bang.

"Ik zag hem al bezig tegen Sergio Ramos - dat zijn duels op leven en dood, hé", verwijst Denswil in gesprek met Het Laatste Nieuws naar Real Madrid - Atlético Madrid. "Soms heeft het meer weg van 'wrestling' of UFC. Zonder boksring dan. Maar uiteindelijk pikt hij bijna wel altijd zijn doelpuntje mee. Griezmann is een ander type - heel rustig. Hij houdt van voetballen, minder van praten en vechten."

Denswil houdt ervan om in het hoofd van spitsen te kruipen. "Da's leuk, ja. Toen ik met Ajax tegen AC Milan moest spelen, leerde Jaap Stam - hij trainde toen de verdedigers - me snel nog wat Italiaanse woordjes die ik tegen Balotelli moest zeggen." Eén van de woorden: vaffanculo. "Jááááá. Ik moest met dat woordje beginnen. Daarna wilde hij dat ik de hele wedstrijd tegen hem liep te schreeuwen en hem kneep."

"Balotelli moest lachen. Maar toen ik hem op een bepaald moment mentaal probeerde te kraken, haakte hij me toen de scheidsrechter niet keek. Ik viel. En wat deed hij? Straal voor zich uitkijken. De klootzak", grijnst Denswil. "Kijk naar Diego Costa. Die knijpt, trekt, vecht met je, spuugt in je gezicht als het moet. Een bandietje. Leuk, toch?"