'Teleurgestelde en verraste Barça-zwaargewichten wisten niet van blessure De Jong'

'Teleurgestelde en verraste Barça-zwaargewichten wisten niet van blessure De Jong'

03-10-2018 20:15
47

FC Barcelona-directeuren Pep Segura en Eric Abidal kwamen dinsdag van een koude kermis thuis. De twee waren afgereisd naar de Allianz Arena om Ajacied Frenkie de Jong in actie te zien in het Champions League-duel met Bayern München.

Wat de zwaargewichten uit Catalonië niet wisten, is dat de 21-jarige middenvelder met een kuitblessure kampt. Hij ontbrak al in het competitieduel met Fortuna Sittard en moest ook de stunt van de Amsterdammers tegen de Duitse kampioen (1-1) vanaf de tribune gadeslaan. Dat zorgde voor teleurstelling bij Abidal en Segura, meldt Diario Sport.

De Jong is een van de belangrijkste transfertargets van Barça. De Spaanse kampioen bracht in de zomer al twee keer een bod uit op de Oranje-international, maar Ajax weigerde hem te laten gaan. Inmiddels worden bedragen genoemd van 75 tot tachtig miljoen euro.

Volgens Sport was het tripje van de sportief directeuren niet helemaal voor niets. Ze konden wel Matthijs de Ligt en Nicolas Tagliafico aan het werk zien. Ook de verdedigers kunnen rekenen op interesse van Barcelona. Mundo Deportivo schreef dinsdag dat naast de Ajacieden ook Bayern-spelers Joshua Kimmich en David Alaba in het boekje stonden.