Wormuth: 'Cristiano Ronaldo zou bij ons ook niet spelen. Althans, niet op zeven'

Wormuth: 'Cristiano Ronaldo zou bij ons ook niet spelen. Althans, niet op zeven'

03-10-2018 21:19
15

Heracles Almelo is dit seizoen tot dusver de verrassing van de Eredivisie. Brandley Kuwas, de voorbije jaren de smaakmaker van de ploeg, is echter niet altijd zeker van zijn plek. Daar heeft trainer Frank Wormuth naar eigen zeggen een goede reden voor.

“Wie was de laatste drie maanden onze beste speler? Brandley? Dat vind ik niet”, begint de Duitser in gesprek met Voetbal International. Kuwas lijkt zijn plek aan de rechterkant voorlopig kwijt. “Ik denk dat ik gemiddeld een uur per week met Brandley praat. We bekijken beelden, bespreken de situatie. Hij speelt het liefste op zeven, maar de criteria voor die positie zijn veranderd.”

“Ik verwacht meer in de omschakeling”, legt Wormuth uit. “Peterson kan dat wel, Kuwas heeft daar moeite mee. Ik heb tegen hem gezegd: ‘Cristiano Ronaldo zou bij ons ook niet spelen’. Althans, niet op zeven. Heb je een geweldig team met acht spelers die de tegenstander kunnen tegenhouden, dan is dat geen probleem. Maar wij hebben er negen nodig. Soms zelfs tien.”

Wormuth stelt dat om die reden zelfs de Juventus-ster niet op de vleugels zou spelen in Almelo. “Ronaldo had bij Heracles op negen of op tien gespeeld. Brandley moet zich ook op die posities gaan richten: daar krijgt hij verdedigend wat meer vrijheden en kan hij belangrijk zijn voor ons.”