Spelersrapport: Rosario laat zich zien aan Koeman, twee onvoldoendes voor PSV

Spelersrapport: Rosario laat zich zien aan Koeman, twee onvoldoendes voor PSV

03-10-2018 23:20
112

Door een prachtige knal van Pablo Rsario kwam PSV op voorsprong, maar Internazionale knokte zich terug en won in Eindhoven: 1-2. Wie liet zich gelden en wie zakte door de ijs? VoetbalPrimeur deelt cijfers uit.

Jeroen Zoet – 5: Pakte een paar goede ballen, maar ging zeker niet vrijuit bij beide tegengoals. Eerst promoveerde de keeper een niet al te lastig afstandsschot tot een gevaarlijke situatie in het eigen strafschopgebied. Vervolgens bodycheckt hij Schwaab uit een duel met Icardi, waarna er een leeg doel overbleef.

Denzel Dumfries – 5,5: Concentreerde zich vooral op verdedigen. Werd niet compleet overlopen zoals in Barcelona, maar de ballen kwamen te makkelijk naar Icardi vanaf zijn kant.

Daniel Schwaab – 5: Zal vannacht nog wel een paar zwetend wakker worden van Icardi. De Duitser kreeg totaal geen grip op de Argentijnse spits. Schwaab verloor het in de lucht, in de duels, en op het eind leek hij het Noorden kwijt.

Nick Viergever – 5,5: Aangezien Schwaab de mandekker was van Icardi, zag de wedstrijd van Viergever er aanvankelijk nog helemaal niet zo slecht uit. Maar toen Inter steeds meer opschoof naar PSV-territorium en er meer van Viergever gevraagd werd, kon ook de tweede centrale verdediger het niet bolwerken.

Angelino – 6,5: Krijgt een bonuspunt, omdat hij Inter nog weleens in een lastig parket bracht met zijn kenmerkende rushes, in tegenstelling tot Dumfries aan de andere kant. Maar het lukte hem niet vaak om gevaarlijke Inter-voorzetten van zijn kant te stoppen.

Pablo Rosario – 7,5: Met Ronald Koeman op de tribune had Rosario geen betere wedstrijd kunnen uitkiezen om zijn stempel te drukken. En hoe: wát een fantastische bal in de kruising. Achteraf mocht het voor het resultaat niet baten, maar zo’n treffer op dit podium krijgt woensdagavond applaus uit heel Europa.

Jorrit Hendrix – 6: Normaal gesproken laat Hendrix zich niet intimideren door tegenstanders, maar de publiekslieveling was timide woensdagavond. Bovendien is het zijn taak om de zone voor de verdediging te dekken en te vaak kwam daar een bal terecht bij een Inter-speler. En zo ontstond de 1-1.

Gastón Pereiro – 5,5: Zoals we Pereiro kennen – flegmatiek, achteloos – zo stuurde hij de bal naar de linkerhoek waar de bal op de paal uiteenspatte. Het was het enige hoogtepunt van de Uruguayaan, die de rest uit de wedstrijd werd gespeeld door Brozovic en Vecino.

Hirving Lozano – 6,5: Dit is toch wel het podium waarop Lozano zich moet laten zien als hij een echte toptransfer wil afdwingen. Aan zijn vechtlust en doorzettingsvermogen ligt het niet, maar het wil allemaal net niet zo lukken met hem als in de Eredivisie. Nog (waarschijnlijk) vier wedstrijden waarin hij zich tegen de absolute top kan laten zien.

Luuk de Jong – 5,5: Won bijna elk kopduel, dat kan je hem niet ontzeggen. Maar met de bal aan de voet was de aanvoerder pover. Wist ploeggenoten amper te bereiken en kon zelf ook geen vuist maken tegen De Vrij en Skriniar.

Steven Bergwijn – 6: Had waarschijnlijk een heel andere wedstrijd gespeeld als die bal in de beginfase in de bovenhoek verdween in plaats van in de bovenste ring. Kon daarna weinig uitrichten tegen de sterke, slimme Inter-verdedigers. Zelfs zijn afstandsschot kon de Bergwijn niet als wapen inzetten.

Invallers

Donyell Malen – x: Het zou wat zijn geweest als zijn omhaal in de verre hoek was verdwenen. Het mocht niet zo zijn, maar er kwam eindelijk wat gevaar met zijn introductie. Speelde te kort voor een beoordeling.

(Jonas Medhin / VoetbalPrimeur.nl)