Advocaat analyseert PSV - Inter en snapt UEFA niet: Op dit niveau, hè

Advocaat analyseert PSV - Inter en snapt UEFA niet: "Op dit niveau, hè"

04-10-2018 06:48
103

Dick Advocaat vindt dat PSV woensdagavond door twee fouten van Jeroen Zoet verloren heeft van Internazionale en heeft geen goed woord over voor de UEFA, die dit seizoen geen VAR heeft geïntroduceerd in de Champions League.

"PSV heeft ook de kansen gekregen. Ze verliezen natuurlijk toch door twee persoonlijke fouten. Anders loopt de wedstrijd anders", zegt Advocaat bij Veronica over de 1-2 nederlaag die PSV woensdag in eigen huis leed tegen Inter.

Het meest opvallende moment in de eerste helft was niet de goal van Pablo Rosario, maar het moment tussen Steven Bergwijn en Inter-doelman Samir Handanovic. De sluitpost raakte de bal met zijn hand buiten het strafschopgebied en ontnam PSV daardoor een scoringskans. Handanovic kreeg echter geen rood, maar geel. Onterecht, vindt Advocaat. "Dat denk ik wel."

"De bal rolt door. Hij kan hem er zo in schieten. Op dit niveau, hè. Dan praat je ook over topscheidsrechters. Dit mag natuurlijk niet gebeuren. Het is sowieso al belachelijk dat daar geen VAR is. Het zat niet helemaal mee."

Onder meer Donyell Malen viel goed in, constateerde Advocaat. De aanvaller was met een omhaal dicht bij de 2-2. "Geweldig. Dan moet je ook een beetje het geluk hebben. Het is goed dat De Vrij zei dat ze PSV hebben geanalyseerd. Hij zei ook dat het een heel sterke ploeg is. Dat blijft het wel, ondanks dat ze verloren hebben."