René en Willy balen van Zoet en zijn het niet eens over arbiter: 'Donkerrood!'

René en Willy balen van Zoet en zijn het niet eens over arbiter: 'Donkerrood!'

04-10-2018 09:44
63

Willy en René van de Kerkhof vinden dat PSV een gelijkspel had verdiend in het Champions League-duel met Internazionale. De clubiconen balen van het mindere optreden van Jeroen Zoet, maar zijn het niet eens over de rol van de scheidsrechter.

"Een gelijkspel hadden ze wel verdiend", steekt Willy van wal bij Omroep Brabant. Een fout van Jeroen Zoet leidde de tweede goal in, nadat de doelman er bij de gelijkmaker ook al niet sterk uitzag. "Dan ga je de boot in. De Italianen konden daarna hun eigen spel spelen en achteruit voetballen. Vanaf dat moment hadden we weinig kans."

"Zoet is een betrouwbare sluitpost, maar hij was gisteren niet in goede vorm: een vijfje", oordeelt René. Wel vindt hij dat PSV goed speelde. "De tweede helft was het wel wat minder, ook het middenveld. Inter is een goede geslepen ploeg die op de counter loerde. Door twee foutjes van Zoet zijn ze met de overwinning terug naar Milaan gegaan."

Voorafgaand aan de 1-1 was er een dubieuze beslissing van de arbiter. Samir Handanovic kreeg geel voor een handsbal, waar Steven Bergwijn een scoringskans leek te hebben. "In mijn ogen was het geen opzettelijk hands", zegt Willy. "Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat het een terechte beslissing was van de scheids, maar normaal is het wel rood."

René is het niet met zijn broer eens. "Het was donkerrood! Die scheids had de doelman weg moeten sturen. Dan was er een andere keeper in zijn gekomen die vast minder goed was geweest dan de eerste."