De Jong gefrustreerd: 'Als dit dan ook niet meezit wordt het helemaal moeilijk'

De Jong gefrustreerd: 'Als dit dan ook niet meezit wordt het helemaal moeilijk'

04-10-2018 10:30
64

Luuk de Jong verscheen na afloop van het 1-2 verlies van PSV tegen Internazionale teleurgesteld en gefrustreerd voor de camera's. Vooral over de handsbal van Samir Handanovic in de eerste helft, die daarmee Steven Bergwijn een doelrijpe kans ontnam en een gele kaart kreeg, was De Jong niet te spreken.

"Je wilt niet te snel naar de scheidrechter wijzen", verklaarde De Jong na afloop bij Omroep Brabant. "Maar als hij zo'n beslissing neemt… Als hij gewoon een rode kaart geeft wordt het een hele andere wedstrijd. Hij zegt: er staan nog drie spelers achter, maar los daarvan is het een honderd procent doelkans. In zulke topwedstrijden is het al moeilijk om van Inter te winnen en als dit dan ook niet meezit wordt het al helemaal moeilijk."

Desondanks ziet de spits ook aanknopingspunten. "Je komt toch 1-0 voor, krijgt uiteindelijk ook nog een paar kansen om de 2-2 te maken. Ik moet trots zijn op het team over hoe we hebben gestreden en bij vlagen gelijkwaardig waren. We zullen dit mee moeten nemen en er van moeten leren."