Heitinga adviseerde 'El Patron' Modric bij Ajax-leiding: Die moet je halen

Heitinga adviseerde 'El Patron' Modric bij Ajax-leiding: "Die moet je halen"

Gepubliceerd: donderdag 4 oktober 2018 om 17:20do 04-10-2018 om 17:20

John Heitinga heeft een hoge pet op van Luka Modric. De Kroaat, die vorige week door de FIFA werd uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar, viel jaren geleden al op in een wedstrijd tussen Ajax en Dinamo Zagreb.

"Een goede speler durft zijn ego opzij te zetten. Sommigen kunnen dat. Modric was El Patron bij Kroatië (op het WK, red.). De grote meneer", vertelt Heitinga aan Playboy. "In Engeland zeggen ze: je hebt een outstanding player en een stand-out player. Dat is iemand die boven de groep staat. Iedereen weet: hij is de man. Maar toch maakt hij zich ondergeschikt aan de groep."

Heitinga kwam Modric in het seizoen 2007/2008 tegen in de toenmalige UEFA Cup. "We speelden ooit met Ajax tegen Zagreb en toen was de piepjonge Modric fantastisch en zeiden we tegen Henk ten Cate, toen trainer: Die moet je halen. Maar dat is niet gebeurd. Kort erna is hij naar Tottenham Hotspur vertrokken", aldus de huidige trainer van Ajax O19. "Als je kijkt wat voor een geweldige techniek hij heeft... Hij heeft de laatste vijf jaar vier keer de Champions League gewonnen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws