Nike 'erg bezorgd over verontrustende aantijgingen' aan adres van Ronaldo

Nike 'erg bezorgd over verontrustende aantijgingen' aan adres van Ronaldo

04-10-2018 21:55
54

Nike heeft donderdag in een korte verklaring gereageerd op de verkrachtingszaak rond Cristiano Ronaldo. Het Amerikaanse sportkledingmerk is ‘erg bezorgd’ over de beschuldigingen.

Nike is terughoudend met het uitspreken van steun aan de Portugese ster en laat weten eerst alles over de zaak te willen weten. De Amerikaanse Kathryn Mayorga vertelde vorige week in het Duitse tijdschrift Der Spiegel dat Ronaldo haar in 2009 zou hebben verkracht in een hotel in Las Vegas. De politie heropende het onderzoek deze week.

‘We zijn erg bezorgd over de verontrustende aantijgingen en zullen de situatie nauwlettend blijven volgen’, meldt Nike aan AP. De vijfvoudig Gouden Bal-winnaar is sinds 2003 een van de belangrijkste gezichten van het merk. Ook EA Sports, een andere belangrijke sponsor van Ronaldo, laat weten de ontwikkelingen nauwlettend te volgen. Volgens Forbes harkte Ronaldo vorig jaar 35 miljoen euro aan sponsorgeld binnen. Als hij schuldig wordt bevonden, wacht hem een financieel debacle.

Zijn club Juventus schaarde zich eerder op de dag wel volledig achter de 33-jarige aanvaller. Ronaldo ontkent dat hij schuldig is. "Verkrachting is een afschuwelijke misdaad die ingaat tegen alles waar ik voor sta en in geloof", liet hij weten.