Zaakwaarnemer gaat nog stapje verder: Van de Beek mogelijk al in januari weg

Zaakwaarnemer gaat nog stapje verder: Van de Beek mogelijk al in januari weg

04-10-2018 23:14
127

Donny van de Beek vertrekt mogelijk al in januari bij Ajax als zijn situatie niet verandert. Dat vertelt zaakwaarnemer Guido Albers aan Het Parool.

Albers liet eerder op de dag al weten dat een vertrek van de 21-jarige middenvelder bespreekbaar is. De belangenbehartiger heeft zelfs al gesprekken met buitenlandse topclubs achter de rug. "Uit niets blijkt dat Van de Beek dit jaar nog basisspeler wordt", zegt Albers. "En hij wil niet de twaalfde man blijven. Al hoopt hij natuurlijk wel gewoon dat Ajax kampioen wordt en overwintert in de Champions League."

Albers heeft onder meer contact met Chelsea, Liverpool, Manchester United en AS Roma. "Ik wil er ook niet stiekem over doen, het komt toch wel uit. Deze clubs hebben een jaar geleden ook al geïnfomeerd. Nu Donny minder speelt kunnen ze hem kopen tegen een gunstigere marktprijs."

Volgens Albers heeft Van de Beek weinig perspectief bij Ajax door de tactische invulling van Ten Hag. "Ten Hag speelt niet meer met de punt naar achteren, maar tegen de principes van Johan Cruijff in met een '10'. Van de Beek past perfect in een systeem met de punt naar achteren, waar hij voor diepte in het spel kan zorgen. Het gaat hier niet meer om minuten maken, maar om toekomstperspectief. Van de Beek gaat de concurrentiestrijd op deze manier niet winnen. Hij komt in dit systeem minder tot zijn recht en dat is zonde."

Als de situatie niet verandert, bestaat de kans dus dat Van de Beek het seizoen niet eens afmaakt in Amsterdam. "Als in de winter niets is veranderd, dan is het tijd voor een gesprek met Ajax."