Vitesse boekt spectaculaire miljoenenwinst door Europa League en transfers

Vitesse boekt spectaculaire miljoenenwinst door Europa League en transfers

Gepubliceerd: vrijdag 5 oktober 2018 om 06:52vr 05-10-2018 om 06:52

Vitesse is na acht jaar eindelijk uit de rode cijfers, schrijft De Telegraaf vrijdagochtend. De Arnhemmers zullen later op de dag de jaarrekening over het seizoen 2017/2018 openbaar maken, waarin een positief resultaat van negen miljoen euro is opgenomen.

Die cijfers zijn bijzonder spectaculair te noemen. Over het seizoen 2016/2017 leed Vitesse nog een verlies van tien miljoen euro. De Arnhemmers pakten aan het einde van dat seizoen echter de KNVB Beker, de eerste grote prijs in de clubhistorie, waardoor ze een jaar later de miljoenen uit de Europa League op mochten strijken. Daarnaast kon de club op Eredivisie-niveau aanspraak maken op meer televisiegelden en verdiende men miljoenen door de verkoop van spelers.

Yuning Zhang (West Bromwich Albion), Milot Rashica (Werder Bremen), Ricky van Wolfswinkel (FC Basel), Marvelous Nakamba (Club Brugge) en Eloy Room (PSV) leverden samen ruim 21 miljoen euro over. Directeur Joost de Wit is trots op de zwarte cijfers. "In mijn eerste maanden bij Vitesse, aan het einde van het seizoen 2012/2013, sloten we het jaar nog af met een negatief resultaat van 24,5 miljoen euro", laat hij weten aan De Telegraaf. "Voor het derde seizoen op rij kan de club zonder bijdrage van de eigenaar (Alexander Chigirinskiy, red.)."

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws