PSV-duo dichtbij Oranje-debuut: 'Krijg vertrouwen bij PSV, van alles en iedereen'

PSV-duo dichtbij Oranje-debuut: 'Krijg vertrouwen bij PSV, van alles en iedereen'

05-10-2018 07:10
95

Het PSV-duo Pablo Rosario en Steven Bergwijn heeft een spannende vrijdagmiddag voor de boeg. De 21-jarige controleur en de twintigjarige vleugelaanvaller horen of ze definitief bij de Oranje-selectie van bondscoach Ronald Koeman mogen blijven.

In dat geval kunnen de twee tegen Duitsland (13 oktober) of België (16 oktober) hun debuut voor de nationale ploeg maken. Bondscoach Ronald Koeman was woensdag naar Eindhoven afgereisd om Rosario en Bergwijn te bekijken, samen met de eveneens in de voorselectie opgenomen Jeroen Zoet, Denzel Dumfries en Luuk de Jong. Rosario gaf in de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale zijn visitekaartje af met een geweldig afstandsschot, dat in de kruising belandde.

"Klapte de bondscoach voor mijn doelpunt tegen Inter? Dat zijn mooie dingen, al was hij vast niet de enige die klapte in het stadion…", laat Rosario weten in gesprek met De Telegraaf. De controleur is in razendsnel tempo doorgebroken in het Philips Stadion. "Ik krijg het vertrouwen bij PSV, van alles en iedereen. Dat wil ik terugbetalen door goed te presteren en dat doe ik nu. In dit team is het ook heel makkelijk om daarin mee te gaan."