België mist enkele grote namen voor derby tegen Nederlands elftal

België mist enkele grote namen voor derby tegen Nederlands elftal

05-10-2018 13:10
40

Bondscoach Roberto Martínez van België mist een aantal grote namen in zijn selectie in aanloop naar de komende interlandperiode. Kevin De Bruyne, Moussa Dembélé en Jan Vertonghen ontbreken door blessures, hetgeen ruimte maakt voor een aantal verrassende namen.

Verdediger Brandon Mechele van Club Brugge en middenvelder Dennis Praet van Sampdoria krijgen de kans om zich te bewijzen bij de Rode Duivels. Ook is Jason Denayer na een afwezigheid van twee jaar weer opgeroepen voor het nationale elftal.

Gevestigde namen als Romelu Lukaku, Eden Hazard en Thibaut Courtois zijn wel opgeroepen. De selectie wordt verder aangevuld met spelers die de vorige interlandperiode de kans kregen en een goede indruk achterlieten: Timothy Castagne, Hans Vanaken en Leandro Trossard.

België neemt tijdens de interlandperiode eerst op tegen Zwitserland voor de Nations League, daarna staat het oefenduel met het Nederlands elftal op het programma. De Derby der Lage Landen wordt op dinsdag 16 oktober afgewerkt in Brussel.