Slutsky verbijsterd door vrijspraak Van Persie: 'Ik ben het even kwijt hier'

Slutsky verbijsterd door vrijspraak Van Persie: 'Ik ben het even kwijt hier'

05-10-2018 15:25
98

Vitesse-trainer Leonid Slutsky snapt er helemaal niets van dat Robin van Persie is vrijgesproken en niet wordt geschorst voor zijn rode kaart tegen Vitesse. De trainer is van mening dat bij de Arnhemmers Thomas Bruns dan ook vrijgesproken had moeten worden.

"Ik ken de regels niet hier, maar ik hoor van mijn assistent net dat Van Persie zijn straf is opgeheven. Dat gun ik hem van harte. Maar wat was het verschil met onze kaart voor Thomas Bruns? Waarom is die niet opgeheven? Voor mij is het echt heel vreemd", aldus een verbijsterde Slutsky tegenover Voetbal International.

Volgens Slutsky protesteerde Vitesse voor iets 'veel eenvoudigers'. Danilho Doekhi kreeg namelijk zijn tweede gele kaart, terwijl die volgens Slutsky voor Navarone Foor had moeten zijn. "Wij hebben zelfs een foto als bewijs gestuurd, waarop je kan zien dat Navarone Foor die kaart had moeten krijgen. Dat was niet Doekhi, dat was Foor. Maar het antwoord van de bond was: geen kans voor jullie. Geel is geel."

Slutsky stelt niet meer te begrijpen wat nu precies de regels zijn. "Ik mis twee spelers komend weekend, terwijl de rode kaart bij de tegenstander dus naar nul wedstrijden is gegaan. (...) Maar verontschuldig mij dat ik het allemaal nog niet zo goed begrijp. Ik laat het me graag uitleggen. Voor mij is dit de eerste keer, ik ben het even kwijt hier. Voor mij is het belangrijk jullie regels een beetje te leren kennen."