AZ'er terug na zware kruisbandblessure: Zondag zit hij bij de wedstrijdselectie

AZ'er terug na zware kruisbandblessure: "Zondag zit hij bij de wedstrijdselectie"

05-10-2018 15:52
13

Marko Vejinovic zit komende zondag bij de wedstrijdselectie van AZ. Trainer John van den Brom geeft op de officiële clubsite van AZ aan dat er bij de Alkmaarders geen  nieuwe blessures bij zijn gekomen in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax.

Volgens Van den Brom kan Vejinovic zondag zijn rentree maken. De 28-jarige Servische Nederlander liep aan het begin van het afgelopen seizoen een zware kruisbandblessure op. "Marko Vejinovic heeft deze week 90 minuten gespeeld in een oefenduel met Willem II. Hij heeft geen reactie in zijn knie, dus hij is helemaal vrijgegeven. Zondag zit hij weer bij de wedstrijdselectie", zo vertelt hij op het digitale huis van AZ.
 
Volgens de AZ-trainer is de wedstrijd van zondag niet te vergelijken met hoe Ajax tegen Bayern München speelde in de Champions League. "Omdat Ajax tegen Bayern qua namen wat anders speelde dan in de Eredivisie, zijn we in onze analyse uitgegaan van hun wedstrijd tegen onder andere Fortuna Sittard", zo stelt Van den Brom. "Je zag dat Fortuna lang in de wedstrijd bleef doordat ze compact speelden. Als je tegen Ajax open gaat spelen, maak je het ze te makkelijk. Wij zullen de ruimtes dus klein moeten houden maar zelf ook op bepaalde momenten moeten toeslaan."