Reden voor Oranje-afwezigheid duidelijk: verdediger is ruim een maand out

Reden voor Oranje-afwezigheid duidelijk: verdediger is ruim een maand out

05-10-2018 16:19
11

Terence Kongolo is voorlopig niet inzetbaar bij Huddersfield Town. De verdediger is door een hamstringblessure de rest van oktober niet inzetbaar voor de Premier League-club.

"Terence zal de komende wedstrijd tegen Burnley missen door een hamstringblessure. Hij zal vier tot vijf weken uitgeschakeld zijn", tekent de Yorkshire Post op uit de mond van de Duitse coach David Wagner op een persconferentie voorafgaand aan het duel met Burnley. De 24-jarige Kongolo werd afgelopen zaterdag tijdens het met 2-0 verloren duel met Tottenham van het veld gedragen na een overstrekking van zijn hamstring. 

Kongolo stond tot nu toe alle zeven competitiewedstrijden in de basis bij Huddersfield. De degradatiekandidaat, waar ook Rajiv van la Parra en Juninho Bacuna onder contract staan, heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen. Vijf van de zeven wedstrijden werden verloren, waaronder de laatste drie.

Huddersfield Town staat daardoor laatste in de Premier League met twee punten. Zaterdag gaan ze op bezoek bij het Burnley van Sean Dyche, dat op de twaalfde plek staat.