Ten Hag over stappende Ajacieden: 'Ze hebben er nog een uurtje van genoten'

Ten Hag over stappende Ajacieden: 'Ze hebben er nog een uurtje van genoten'

05-10-2018 16:55
27

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft er geen enkele moeite mee dat zijn spelers na het gelijkspel tegen Bayern München uit zijn geweest. Daarom zijn er ook geen boetes uitgedeeld. 

Dat liet Ten Hag weten op de persconferentie voor het competitieduel van Ajax met AZ. Duitse media pakten uit met een verhaal dat spelers van Ajax, waaronder Klaas-Jan Huntelaar, gespot waren in het uitgaansleven. "Dat is ook weer een mooie ervaring voor deze spelers , hoe het in deze landen wordt beleefd", aldus Ten Hag.

Zelf hing Ten Hag niet het feestbeest uit. "Dat is meer voor de spelers", meent hij. "Het was niet heel uitbundig, maar het was een prima moment om even wat losser te zijn", vindt de oefenmeester. "Het was al laat. Ze hebben er nog een uurtje van genoten. Woensdag was een normale dag met een uitlooptraining en daar waren ze ook fit genoeg voor."

Volgens Ten Hag bewijst het dat het met de sfeer in de groep wel goed zit. "Ze willen dingen ondernemen met elkaar. Ze hebben het goede moment gekozen, omdat ze een goede prestatie hebben geleverd."