'Koeman kreeg afmelding: Oranje-afvaller bedankte wegens overbelasting'

'Koeman kreeg afmelding: Oranje-afvaller bedankte wegens overbelasting'

05-10-2018 17:27
18

Ruud Vormer heeft bondscoach Ronald Koeman zelf gevraagd om hem niet op te roepen voor het Nederlands elftal. De middenvelder van Club Brugge ontbrak vrijdag in de definitieve selectie.

Het Laatste Nieuws meldt dat Vormer liever rust neemt. De dertigjarige oud-speler van AZ, Roda JC en Feyenoord kampt met een lichte overbelasting en ziet de interlandperiode als een goed moment om even gas terug te nemen. Hij bracht Koeman zelf op de hoogte van zijn beslissing, weet de Belgische krant. Vormer was vorige maand in de oefeninterland tegen Peru nog basisspeler. Een paar dagen later kwam hij als invaller in het veld in het Nations League-duel met Frankrijk.

Wedden

Meer odds

In tegenstelling tot Vormer maakt Club Brugge-ploeggenoot Arnaut Danjuma Groeneveld wel deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller maakt dit seizoen veel indruk in België en is een van de vier debutanten die Koeman heeft opgeroepen. Oranje neemt het volgende week zaterdag op tegen Duitsland in de Nations League. Drie dagen later wacht een vriendschappelijk treffen met België.