Feyenoord is nooit echt heel sprankelend. Het is geen Ajax

"Feyenoord is nooit echt heel sprankelend. Het is geen Ajax"

05-10-2018 21:34
65

Eric Meijers zei vorige week bij Pauw dat hij waarschijnlijk nooit bij Ajax aan de slag zou gaan als hoofdtrainer. De inmiddels zeer bekende oud-trainer van Achilles'29 heeft veel meer met Feyenoord.

Voetbal liefhebbend Nederland kan de uitspraken van Meijers inmiddels wel dromen. Hij is bekend van 'kutkeeper' en 'kutkrant', uitspraken die hij deed terwijl hij gefilmd werd vanwege de documentaire Voetbal is Oorlog', waarin Achilles een jaar lang gevolgd is. Aan tafel bij Pauw, waar het over de documentaire ging, zei de clubloze Meijers dat Ajax geen kans bij hem maakt.

Er stroomt Feyenoord-bloed in het lichaam van Meijers. "Dat gaat tot aan de baby-tijd terug. Mijn vader heeft vijf jaar voor Feyenoord mogen spelen en zelfs de duurste transfer van Nederland mee mogen maken", vertelt Meijers bij FC Rijnmond. "Hij ging voor 35.000 gulden van De Graafschap naar Feyenoord. Dat was in 1957. Wij zijn met het Feyenoord-DNA opgegroeid. We wonen honderd meter van het Goffertstadion (stadion van NEC, red.), maar we zijn rasechte Feyenoorders."

"Ik verheug me op dat Jörgensen straks weer terug is. Als Clasie ook weer op zijn niveau komt, denk ik dat Feyenoord alleen maar kan verbeteren. Van mij mogen ze in de slipstream van Ajax en PSV blijven. Feyenoord is nooit echt heel sprankelend. Het is geen Ajax. Feyenoord moet het hebben van het collectief en de strijd in de eigen Kuip. Dat hebben ze het afgelopen jaar prima gedaan."

Als iedereen fit is, is de verwachting dat Jens Toornstra weer naar de bank moet. "Dat vind ik zelf wel jammer", zegt Meijers. "Ik ben wel een fan van Toornstra. Die jongen cijfert zich altijd weg voor het collectief. Hij duikt ook overal op op het veld en speelt nooit een onvoldoende."