Veelbesproken Gustafson eist drie keer de hoofdrol op bij winnend FC Utrecht

Veelbesproken Gustafson eist drie keer de hoofdrol op bij winnend FC Utrecht

Gepubliceerd: vrijdag 5 oktober 2018 om 21:58vr 05-10-2018 om 21:58

Dick Advocaat heeft de eerste zege als trainer van FC Utrecht binnen. Na een nederlaag bij Feyenoord en een gelijkspel bij FC Groningen werd er vrijdagavond gewonnen van NAC Breda: 2-1. Björn Kuipers eiste de hoofdrol op in De Galgenwaard.

Utrecht had een licht overwicht in de openingsfase, al kreeg NAC de grootste kans in de eerste vijftien minuten. Na een kwartier kon NAC-doelman Benjamin van Leer zich onderscheiden door een snoeiharde pegel van Urby Emanuelson uit de kruising te houden.

Het duurde vervolgens tot de blessuretijd voor het meest opwindende moment van de eerste helft. Simon Gustafson ging erg gemakkelijk naar het gras na wat contact met Menno Koch. Kuipers bekeek de beelden op advies van de VAR en kende Utrecht uiteindelijk een strafschop toe. Toegegeven, de penalty was erg makkelijk gegeven, maar daar maalde niemand om bij Utrecht. Gustafson schoot uiteindelijk de 1-0 binnen.

Vlak na rust verdubbelde Gustafson de score. De Zweed verschalkte Van Leer van een meter of twintig met een hard schot in de kruising. Van Leer was een van de uitblinkers bij NAC, want dankzij de doelman kon Utrecht niet verder uitlopen.

NAC kwam via Mikhail Rosheuvel langszij, nadat Leon Guwara buitenspel ophefte. Het vertrouwen was na de tegentraffer van NAC volledig weg bij Utrecht. De club uit Breda kreeg grote kansen via onder meer Mitchell Te Vrede, maar Gyrano Kerk had het duel wellicht in het slot moeten gooien voor Utrecht. Na 93 minuten floot Kuipers voor het einde van de wedstrijd. Utrecht zet een reuzenstap en klimt naar plek negen. NAC blijft hekkensluiter.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws