Almere wint topper van NEC, ziet concurrentie morsen en gaat alleen aan kop

05-10-2018 22:07
43

Almere City FC is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Michele Santoni profiteerde met een 1-0 thuiszege op NEC optimaal van het puntenverlies van de concurrentie. Go Ahead Eagles en Sparta speelden met 2-2 gelijk, terwijl FC Twente in extase een voorsprong uit handen gaf tegen tien man van FC Eindhoven: 1-1.

De Keuken Kampioen Divisie kende voor aanvang van speelronde acht maar liefst vier koplopers: Go Ahead Eagles, Almere City, FC Twente en Sparta. De Deventenaren leken goede zaken te gaan doen, maar gaven in de eigen Adelaarshorst een 2-0 voorsprong weg. Royston Drenthe en in blessuretijd Lars Veldwijk redden een punt voor de equipe van coach Henk Fraser: 2-2.

De andere topper ging tussen Almere en NEC. Edoardo Soleri maakte al na acht minuten het enige doelpunt: 1-0. Met diezelfde cijfers leek FC Twente te sterk voor FC Eindhoven. Aitor Cantalapiedra bracht de Tukkers op voorsprong, maar Collin Seedorf maakte in de absolute slotfase de 1-1. Opvallend genoeg speelde de thuisploeg het laatste kwartier met tien man na een rode kaart voor Jay Idzes.

Roda JC, naast FC Twente en Sparta Rotterdam de derde ploeg die afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie, ging in een spectaculair duel met 2-3 onderuit tegen Jong PSV. Na een vroege rode kaart voor Lennerd Daneels en twee goals van Mario Engels leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Limburgers. Maurio Junior, Matthias Verreth en Ramon-Pascal Lundqvist bogen de score echter om. Tussendoor kregen ook Roda-spelers Livio Milts en Mohamed El Makrini rood.

Jong Ajax had op De Toekomst geen enkele moeite met Telstar. Jurgen Ekkelenkamp, Danilo Pereira en Dennis Johnsen scoorden na rust. Onder meer Perr Schuurs en Vaclav Cerny speelden mee.