NAC-aanvoerder woest: 'Dat is dan wat ze zeggen onze topscheids in Nederland'

NAC-aanvoerder woest: 'Dat is dan wat ze zeggen onze topscheids in Nederland'

05-10-2018 23:44
35

NAC-verdediger Menno Koch heeft geen goed woord over voor Björn Kuipers na het duel met FC Utrecht. De scheidsrechter gaf een penalty vanwege een overtreding van Koch op Simon Gustafson. De VAR kon hem niet op andere gedachten brengen.

“Ik zei net tegen Björn: dit had ik niet verwacht van jou. Dat is dan wat ze zeggen onze topscheids in Nederland", zegt de NAC-aanvoerder voor de camera van FOX Sports. “Kijk, als ik hem nou trek of echt duw… Maar we zijn toch geen mietjes, het is toch een contactsport? Je mag elkaar volgens mij gewoon aanraken. Dit was gewoon een beetje breed maken.”

"Op het moment dat hij naar de beelden ging kijken was ik ervan overtuigd dat het geen penalty zou worden, want er was niks aan de hand”, vervolgt Koch zijn relaas. “Maar dan geeft hij alsnog een penalty. Echt ongelooflijk, ik snap er helemaal niks van.”

Gustafson benutte de strafschop zelf en bezorgde de ploeg van coach Dick Advocaat een 2-1 zege. NAC blijft hekkensluiter. “Uiteindelijk benadeelt dit toch het team”, stelt Koch. “Ik vind het heel vervelend dat het bij mij gebeurt, maar ik ben het echt oneens met deze beslissing. Ongelooflijk.”