Uitleg Van de Looi na opmerkelijke Jong Oranje-keuzes: Ik vind dit geen down

Uitleg Van de Looi na opmerkelijke Jong Oranje-keuzes: "Ik vind dit geen down"

06-10-2018 08:36
42

Erwin van de Looi heeft gereageerd op zijn opvallende beslissingen om AZ'ers Guus Til en Thomas Ouwejan niet bij de selectie van Jong Oranje te halen. Die keuzes zorgden voor woede en onbegrip bij AZ-trainer John van den Brom.

Ouwejan en Til maakten de volledige EK-kwalificatiereeks mee, maar zijn voor de komende interlands gepasseerd. Til heeft een 'directe rechtse' gekregen van Van de Looi, zo beschrijft De Telegraaf, dat sprak met Van de Looi over zijn keuzes. De trainer van Jong Oranje koos voor Bart Ramselaar in plaats van Til.

"Het was een keuze tussen twee heel goede spelers, die er allebei vanaf de volgende cyclus niet meer bij mogen zijn", legt Van de Looi uit aan De Telegraaf. "We kunnen er allerlei theorieën op loslaten of nog twee dagen over discussiëren, maar in mijn ogen is dit een legitieme keuze. Ook Bart is een jongen die al bij het Nederlands elftal heeft gezeten en bij een ploeg zit die Champions League speelt. Ik wilde ook niet beiden selecteren en één van die twee op de bank zetten."

Van de Looi denkt niet dat het passeren van Til ten koste gaat van zijn ontwikkeling. "Een ontwikkeling gaat met ups en downs en ik vind dit geen down. Hij is bij AZ aanvoerder en speelt daar ook zijn wedstrijden. Je hebt te maken met vernieuwing en het feit dat we ons niet hebben gekwalificeerd. Dan maak je een andere keuze in het team en die is niet lichtzinnig genomen. Dat was een hele lastige."

Lees ook: Van den Brom woest na keuze Van de Looi: 'Schandalig, ik vind het belachelijk'