Op een zijspoor bij PSV: 'Uiteindelijk vocht ik daar tegen een muur'

Op een zijspoor bij PSV: 'Uiteindelijk vocht ik daar tegen een muur'

06-10-2018 10:42
38

Adam Maher is erop gebrand om zich dit seizoen te bewijzen in Alkmaar. Na zijn mislukte avontuur bij PSV is de spelmaker van plan om zijn oude niveau weer te halen, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

In 2013 maakte Maher een miljoenentransfer van AZ naar PSV. In zijn derde jaar bij de Brabantse topclub belandde de stilist op een zijspoor. "Ik denk dat niemand kan klagen over mijn mentaliteit. Ik ben altijd positief gebleven. Maar uiteindelijk vocht ik er tegen een muur. Zo voelde het", blikt de vijfvoudig Oranje-international terug.

Wedden

Meer odds

"Er zat hier bij AZ veel minder druk op. En ik was een jeugdspeler. Van jeugdspelers zien mensen de meeste dingen door de vingers. Bij PSV ontstond er een ander beeld van me. Dan moet je presteren. Er komen andere dingen bij kijken."

Nu wil Maher alleen nog maar vooruit kijken. "Ik denk niet dat het aan mijn kwaliteiten lag dat het de afgelopen jaren niet is gegaan zoals ik had gehoopt. Ik ben nog maar 25, ik heb nog zóveel jaar te gaan."

In het seizoen 2016/17 werd Maher door PSV verhuurd aan Osmanlıspor. Na ontbinding van zijn contract in januari 2018 speelde de middenvelder een halfjaar voor FC Twente. Met dee Tukkers degradeerde hij uit de Eredivisie.