Ajax-droom in duigen: 'Ik vond niet iedereen duidelijk beter dan mij'

Ajax-droom in duigen: 'Ik vond niet iedereen duidelijk beter dan mij'

06-10-2018 11:09
29

Peter Leeuwenburgh vindt het jammer dat een nooit tot een officieel debuut in Ajax 1 is gekomen. De 24-jarige doelman maakte jarenlang deel uit van de jeugdopleiding van de Amsterdamse grootmacht. Afgelopen zomer verkaste hij naar Cape Town City. 

Eerste keeper worden van Ajax: het was altijd zijn grote ambitie, vertelt Leeuwenburg in gesprek met ELF Voetbal Magazine"Dat dat niet is gelukt, blijft wel een teleurstelling. Ook omdat mijn leven en dat van mijn familie daar omheen draaide. Maar achteraf besef ik ook dat ik er nooit echt dichtbij heb gezeten. Het was niet zo dat het tussen mij en een andere keeper ging. Er waren meer keepers die voor mij zaten."

"Al vond ik eerlijk gezegd niet iedereen duidelijk beter dan mij. Maar bij Ajax gelden soms andere regels...", voegt de doelman toe. "In het seizoen 2014/15 was ik derde keeper achter Jasper Cillessen en Diederik Boer. We speelden toen in de Champions League tegen Barça en PSG en Frank de Boer was trainer. Ik hoopte dat seizoen nog stiekem op een bekerpotje, maar die kans kreeg ik niet."

"Op een gegeven moment merk je dat de kans steeds kleiner wordt om je droom te realiseren." Leeuwenburgh verkaste in augustus transfervrij naar Zuid-Afrika. Bij Cape Town is hij nu basisspeler. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie