Kuipers krijgt veeg uit de pan: 'Dat hij toch zijn beslissing er doorheen duwt'

Kuipers krijgt veeg uit de pan: 'Dat hij toch zijn beslissing er doorheen duwt'

Gepubliceerd: zaterdag 6 oktober 2018 om 13:13za 06-10-2018 om 13:13

Mitchell van der Gaag vindt het onbegrijpelijk dat FC Utrecht vrijdagavond tegen NAC Breda een penalty kreeg. Simon Gustafson werd licht vastgehouden door Menno Koch en na het bekijken van de beelden oordeelde Björn Kuipers dat de bal op de stip moest. 

Van der Gaag vond het absoluut geen strafschop. "Nee, dat klopt. Dan hadden we op het einde zelf ook twee penalty's moeten hebben. Het is een grijs gebied als je zegt dat je niemand mag aanraken. Dit was dusdanig licht dat er gewoon niets aan de hand was", oordeelt Van der Gaag voor de camera van Omroep Brabant.

"Die twijfel is er niet ineens. Dan heb je ook met ego's te maken. Ook van de scheidsrechter, die dan wel gaat kijken en dan toch zijn beslissing er doorheen duwt. Dat is de hoek waarin we zitten. Je verandert er niets aan. Vorige week hadden we dat momentje tegen PSV (moment met Nick Viergever, red.). We hadden het voor de rust beter op moeten lossen."

Van der Gaag zegt min of meer dat NAC op achterstand is gekomen door het ego van Kuipers. "Soms moet je ook een beslissing terugdraaien. Daar heb je ook mee te maken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Van der Gaag?

(952 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws