'Ronaldo vermoedt complot en denkt dat Real Madrid achter hem aanzit'

'Ronaldo vermoedt complot en denkt dat Real Madrid achter hem aanzit'

06-10-2018 14:32
141

Een opmerkelijk bericht van de Italiaanse krant La Repubblica: Cristiano Ronaldo denkt dat Real Madrid zijn carrière wil dwarsbomen en is ervan overtuigd dat daar onder meer de veelbesproken verkrachtingszaak voor wordt gebruikt.

Ronaldo vermoedt dat Real een flinke vinger in de pap heeft en dat de club zich tegen hem heeft gekeerd. De relatie tussen de Portugees en de clubleiding van De Koninklijke is sinds vorig jaar ernstig verslechterd. Dat heeft mede te maken met de berichten rond zijn vermeende belastingontduiking en zijn vertrekwens, die een paar maanden later ingewilligd is.

Kathryn Mayorga, de vrouw waar Ronaldo mee was, deed in 2009 aangifte van verkrachting, maar dit kwam pas enkele maanden na Ronaldo's vertrek bij Real naar buiten. Opvallend, vindt hij. Nadat Ronaldo afgelopen zomer vertrok bij Real is hij van diverse dingen beschuldigd. Onder meer dus vanwege belastingontduiking, al vindt hij dat de fout bij de club ligt en niet bij hem. Ronaldo is van mening dat hij onschuldig is en vermoedt dat er mensen zijn die achter de schermen aan de touwtjes trekken.

Zo zou hij een verband zien tussen het niet winnen van persoonlijke prijzen, de berichten over de vermeende belastingontduiking, de ontstane ophef na zijn rode kaart tegen Valencia en de berichten over sponsoren die zich mogelijk terug zouden willen trekken na de commotie. Real-voorzitter Florentino Perez zou uit wraak er alles aan willen doen om hem in een kwaad daglicht te zetten en oefent waar hij kan invloed uit, vermoedt Ronaldo dus volgens La Repubblica

Ondertussen heeft Ronaldo's zaakwaarnemer Jorge Mendes advocaten in Californië ingehuurd om Ronaldo bij te staan. Een daarvan is David Chesnoff, die ook onder meer Mike Tyson en Leonardo Di Caprio heeft verdedigd. Alles wordt uit de kast getrokken om Ronaldo's onschuld te bewijzen.