Boskamp looft uitblinkend Ajax-duo: Die Kimmich werd helemaal gestoord van hem

Boskamp looft uitblinkend Ajax-duo: "Die Kimmich werd helemaal gestoord van hem"

06-10-2018 14:50
29

Johan Boskamp was erg onder de indruk van het spel dat Ajax tegen Bayern München liet zien. De analist vindt echter wel dat bepaalde Bayern-spelers slecht speelden, daar waar de Ajacieden bijna allemaal top waren.

"Ik dacht de eerste tien minuten dat ze er vier of vijf om de oren zouden krijgen. Na de goal viel het helemaal stil. Ze hebben fantastisch gevoetbald", aldus Boskamp bij Veronica Inside. Niet iedere speler van Bayern haalde z'n niveau, zegt Boskamp. "Die Müller was een verschrikking. Tadic liep de hele tijd weg uit de spits. Hummels en Boateng mochten opbouwen. Ze hebben vier of vijf ballen de tribune ingeschoten. Die konden er helemaal niets van."

David Neres en Matthijs de Ligt krijgen een ruime voldoende van Boskamp. "Die speelde echt een wereldpartij. Die Kimmich werd helemaal gestoord van hem", aldus Boskamp over Neres. "De Ligt vertelt gewoon waar anderen moet lopen. Dat is echt een wereldtopper. Bayern is gewoon een oude ploeg aan het worden. Ze konden het gewoon niet meer opbrengen."

Het werd 'slechts' 1-1 in München. "In principe is het gewoon een slecht resultaat. Ze hadden die partij moeten winnen."