Bayern München-crisis compleet: onthutsende nederlaag in Allianz Arena

06-10-2018 20:22
130

Het beloven onrustige dagen te worden voor Bayern München en met name trainer Niko Kovac. De kampioen van Duitsland verloor zaterdagavond in eigen huis met 3-0 (!) van Borussia Mönchengladbach. Het is het vierde opeenvolgende duel dat Bayern niet weet te wennen - en dus is het crisis.

Na een remise tegen FC Augsburg, een nederlaag bij Hertha BSC en het gelijkspel tegen Ajax in de Champions League ging het zaterdag volledig mis tegen Gladbach. Met Arjen Robben in de basis bakte Der Rekordmeister er met name in de eerste helft helemaal niets van.

Binnen een kwartier stonden de gasten met 2-0 voor in de Allianz Arena. Eerst scoorde recordaankoop Alassane Pléa en vijf minuten later verdubbele Lars Stindl de voorsprong voor Gladbach.

Kovac greep in de pauze in door Robben en Thomas Müller naar de kant te halen. Hun vervangers, Serge Gnabry en Franck Ribéry, wisten het verschil niet meer te maken in de resterende 45 minuten. In de absolute slotfase werd de vernedering zelfs compleet. Patrick Hermann tekende voor de eindstand.

Bayern heeft nu dertien punten uit zeven duels. Koploper Bayern München, dat 's middags met 4-3 van Augsburg won, staat op zeventien punten. Na de interlandperiode gaat Bayern op bezoek bij VfL Wolfsburg.