Manchester United staat op uit de dood tegen Newcastle en wint in laatste minuut

06-10-2018 20:24
28

Manchester United is tegen Newcastle United opgestaan uit de dood. De geplaagde ploeg van José Mourinho stond op Old Trafford na 45 minuten met 0-2 achter, maar rechtte de rug in de tweede helft en realiseerde een epische comeback: 3-2.

Alle ogen waren vanwege de crisis gericht op het United van Mourinho. De prestaties zijn slecht onder de Portugees en de Engelse boulevardkrant The Daily Mirror bracht vrijdag het grote nieuws dat hij na dit weekend hoe dan ook geen trainer meer is van United. Dat werd door de club echter ontkend.

De baan van Mourinho leek zaterdagmiddag op het spel te staan. Een horrorscenario leek zich af te tekenen op Old Trafford. Newcastle, dat dit seizoen nog geen enkele keer op voorsprong was gekomen, nam al na zeven minuten de leiding door Chelsea-huurling Kennedy. Na tien minuten stond het zelfs 0-2 nadat de Japanner Yoshinori Muto David De Gea van dichtbij verschalkte. Het gezicht van Mourinho sprak boekdelen. Zijn ploeg leek er niet in te geloven en toonde geen enkele vorm van zelfvertrouwen.

Newcastle had voor rust de definitieve nekslag uit kunnen delen, maar The Magpies waren daar niet scherp genoeg voor. Nemanja Matic moest vlak na de rust de aansluitingstreffer maken, maar schoot hoog over. Daardoor ontstond langzaam het gevoel dat het niet zo mocht zijn voor The Red Devils, waar Paul Pogba in de tweede helft centraal achterin stond. Dat gevoel sloeg om toen Juan Mata twintig minuten voor tijd de 1-2 maakte.

Die treffer gaf United vleugels, want zes minuten later maakte Anthony Martial gelijk met een schot in de korte hoek. Mourinho bracht vervolgens Alexis Sanchez, die vorige week tegen West Ham United nog buiten de wedstrijdselectie werd gehouden. Uitgerekend de Chileen maakte de comeback in de allerlaatste minuut compleet met de 3-2.

United mag dan wel alsnog gewonnen hebben, de grote vraag is of Mourinho mag aanblijven als manager na deze bizarre ontsnapping. De ploeg staat na acht wedstrijden op een teleurstellende achtste plaats met dertien punten.