Pastoor kraakt Ajax-middenvelder: Dat was wat mij betreft de achilleshiel

Pastoor kraakt Ajax-middenvelder: "Dat was wat mij betreft de achilleshiel"

06-10-2018 20:39
26

Alex Pastoor vraagt zich af of Carel Eiting goed genoeg is om in de basis te staan bij Ajax tijdens topduels. De voormalig trainer van onder meer Sparta en NEC vond Eiting een paar weken terug door het ijs zakken tegen PSV (3-0 nederlaag). 

Ajax-trainer Erik ten Hag koos in de kraker voor het defensieve duo Frenkie de Jong-Daley Blind. Pastoor vroeg zich zaterdag bij radioshow NH Sportcafé hardop af of dat zo'n verstandige optie is tijdens topduels. "Het middenveld met Eiting ziet er dan ook heel zwak uit. Zijn passing in Jong Ajax was wel aardig, maar op dit niveau is het niet bijzonder. Als je de bal verliest, heb je ook niets meer aan hem. Dat was wat mij betreft de achilleshiel", aldus de momenteel clubloze coach.

Pastoor erkent dat de invulling van het ideale Ajax-middenveld lastig is. "Want Lasse Schöne doet het ook hartstikke goed en Frenkie de Jong kan veel beter verdedigen dan menigeen denkt. Zeker aanvallend op de helft van de tegenstander. Als hij naast Blind staat op het middenveld is het voetballend en verdedigend heel aardig."

"Andrea Pirlo was bijvoorbeeld een geweldige verdedigende middenvelder, maar hij ging nooit een duel aan. Hij las het spel zo goed dat hij alle spellijnen dichtliep. Hij kon alles onderscheppen."