PEC klopt Excelsior, heeft eerste thuiszege te pakken en klimt naar linkerrijtje

PEC klopt Excelsior, heeft eerste thuiszege te pakken en klimt naar linkerrijtje

Gepubliceerd: zaterdag 6 oktober 2018 om 21:37za 06-10-2018 om 21:37

PEC Zwolle heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie door zaterdagavond met 2-0 te winnen van Excelsior. Mike van Duinen en Thomas Lam tekenden voor de doelpunten namens de ploeg van trainer John van 't Schip. Het is de eerste thuiszege van het seizoen voor Zwolle. 

Vanaf het eerste fluitsignaal nam PEC het initiatief voor eigen publiek. Van Duinen kreeg na vijf minuten de eerste mogelijkheid. Daarna volgden er pogingen van afstand van Gustavo Hamer en Younes Namli. In de 23e minuut was het raak. Van Duinen worstelde zich langs een Rotterdamse verdediger en schoot tegen zijn oude club laag binnen in de korte hoek. Excelsior-doelman Sonny Stevens zag er niet echt lekker uit bij de treffer. 

Tien minuten na de pauze werd het 2-0 voor de thuisploeg. Uit een vrije trap van Namli kon de mee opgekomen Lam binnenkoppen. Stevens was ditmaal kansloos. Bram van Polen was daarna nog dichtbij een derde Zwolse treffer. Van een slotoffensief van het povere Excelsior kwam het niet meer. 

Zwolle maakt dankzij de verdiende overwinning - de eerste van het seizoen in eigen huis - een reuzensprong op de ranglijst. De club heeft nu tien punten en verschijnt daarmee in het linkerrijtje, op de achtste plaats. Excelsior blijft op negen punten steken. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws