Lammers en Vlap schieten Heerenveen naar grote zege op abominabel De Graafschap

Lammers en Vlap schieten Heerenveen naar grote zege op abominabel De Graafschap

Gepubliceerd: zaterdag 6 oktober 2018 om 22:32za 06-10-2018 om 22:32

SC Heerenveen heeft zaterdagavond genadeloos uitgehaald tegen De Graafschap. In Doetinchem werd het 5-0 voor de gasten uit Friesland. De Graafschap eindigde het duel met tien man. 

De Superboeren, die vorige week voor eigen publiek nog met 2-1 wonnen van Willem II, bakten er zaterdagavond werkelijk niets van. In de eerste helft ging alles mis voor de ploeg van trainer Henk de Jong. Aan de eerste goal van Heerenveen kon De Graafschap overigens weinig doen. PSV-huurling Sam Lammers krulde met links fantastisch raak. Kort na die openingstreffer maakte de spits meteen zijn tweede van de avond.  

Voor De Graafschap ging het daarna van kwaad tot erger. De achterhoede werd aan alle kanten voorbijgelopen en Michel Vlap profiteerde tweemaal. Eerst kon de aanvallende middenvelder in de verre hoek raakschieten, even later profiteerde hij van naïef instappen. Ditmaal wipte hij de bal over Hidde Jurjus heen. 

Kort na de pauze kreeg Erik Bakker direct rood van scheidsrechter Danny Makkelie. Hij hield de doorgebroken Vlap vast. Daarna was het voor de thuisploeg enkel nog een kwestie van de schade beperken. Vlap en Lammers lieten beiden meerdere malen de kans op een hattrick liggen. Invaller Jizz Hornkamp zorgde in de laatste minuut voor de kers op de taart. 

Door de overwinning op De Vijverberg heeft Heerenveen nu tien punten, net zo veel als nummer acht PEC Zwolle. De Graafschap blijft op zeven punten steken en staat veertiende. 

Poll

Gaat De Graafschap degraderen?

(811 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws