Dumfries uitgesproken over VAR: Ik moet zeggen dat ik het helemaal niks vind

Dumfries uitgesproken over VAR: "Ik moet zeggen dat ik het helemaal niks vind"

Gepubliceerd: zondag 7 oktober 2018 om 07:00zo 07-10-2018 om 07:00

Denzel Dumfries is geen fan van de VAR. De PSV-back zag zaterdagavond hoe VVV-verdediger Jerold Promes geen rode kaart kreeg voor een harde tackle op Hirving Lozano.

Arbiter Siemen Mulder deed het incident af met een gele kaart en videoarbiter Edwin van de Graaf zag na het bekijken van de beelden geen reden om daar iets aan te veranderen. "Op dat moment dacht ik: Promes brengt Chucky in gevaar", laat hij weten aan Voetbal Inside. "Ik ben zelf ook wel van het harde spel, vind ik harstikke mooi. Maar ik vind dat Promes wel over de schreef ging met die tackle."

De rechtsback is niet van mening dat de VAR veel toevoegt aan het voetbal. "Ik moet zeggen dat ik het helemaal niks vind", aldus een uitgesproken Dumfries. "Als ik zie voor wat voor overtredingen ze een penalty geven, dat heeft helemaal niets met voetbal te maken. Ik speel zelf altijd op het randje, net als Nigel de Jong en Gennaro Gattuso vroeger. Dat hoort erbij." Volgens de geboren Rotterdammer horen fouten van de scheidsrechter ook bij de sport. "Maar zelfs met de VAR worden er fouten gemaakt. Als hij iets terugkijkt, ziet het er misschien ernstig uit. Terwijl wij als voetballers weten: het valt reuze mee. Ik vind het jammer. Je gaat de Gattuso's niet meer zien."

Lees ook: Debutant Dumfries kreeg 'stiekem' belletje van Van Bommel: 'Dat was lastig'

Poll

Ben jij voorstander van de VAR?

(6687 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws