'Koud bad' in De Kuip: 'Gooi alle shit maar over mij heen, dacht ik'

'Koud bad' in De Kuip: 'Gooi alle shit maar over mij heen, dacht ik'

07-10-2018 10:23
21

Maikel Aerts denkt met weinig plezier terug aan zijn jaren bij Feyenoord. De oud-doelman vergaarde bekendheid door zich in een thuiswedstrijd van de Rotterdamse ploeg te laten wisselen. Tijdens de eerste helft had Aerts geblunderd. 

Na die wedstrijd zou hij geen minuut meer keepen in Feyenoord 1. Zijn werkgever liet hem vallen. "De hevige kritiek die ik na de wedstrijd kreeg, deed mij niets. De kranten moesten toch vol worden geschreven", blikt Aerts terug op de website van de NOS"Het ging mij gewoon om het team tijdens die wedstrijd. En daar heb ik naar gehandeld. Gooi alle shit dan maar over mij heen, dacht ik."

Wedden

Meer odds

Met het woord 'Kuipvrees' kan hij niets. "Ach, ik heb ook voor 80.000 mensen bij Hertha BSC gekeept. Je krijgt al snel een bepaald stempel opgeplakt. Er zijn veel doelmannen gesneuveld in die tijd. Hadden zij dan allemaal last van Kuipvrees? Dacht het niet. Het was toen niet voor niets een keeperskerkhof."

Al met al voelde zijn avontuur in Rotterdam-Zuid als een 'koud bad'. "Het was teleurstellend, maar wel leerzaam. Als je een lekkere soep wilt koken en er ontbreken een aantal ingrediënten, dan wordt het nooit wat. Ik had graag Patrick Lodewijks als keeperstrainer gehad. Misschien was het dan anders gelopen."

Aerts is tegenwoordig keeperstrainer bij FC Eindhoven.