Miljoenenaankoop blijft bankzitter bij PSV: 'Proberen kans te pakken'

Miljoenenaankoop blijft bankzitter bij PSV: 'Proberen kans te pakken'

07-10-2018 10:53
74

Érick Gutiérrez heeft begrip voor zijn huidige reserverol in Eindhoven. De Mexicaanse middenvelder werd eind augustus voor een miljoenenbedrag ingelijfd door PSV. Sindsdien heeft Gutiérrez nog niet één keer in de basis gestaan in de Eredivisie. 

Trainer Mark van Bommel houdt op het middenveld vast aan het succesvolle trio Jorrit Hendrix-Pablo Rosario-Gastón Pereiro. De coach heeft ook geen aanleiding om in te grijpen, aangezien PSV z'n eerste acht wedstrijden van het seizoen allemaal won.

"Ik heb begrip voor mijn huidige rol bij PSV. Het gaat goed en ook op het middenveld laten mijn collega's zich zien. Ik blijf zelf hard werken en als ik de kans krijg, probeer ik die te pakken", zei Gutiérrez zaterdagavond tegen Marca Claro, opgetekend door het Eindhovens Dagblad

In de tweede helft van het thuisduel met VVV-Venlo (4-0 winst) viel 'Guti' in. Hij tekende voor de 3-0. "Voor mijn goal had ik twee keuzes. Of ik kon de bal afleggen op Chucky, of ik kon zelf schieten. Eerst dacht ik eraan om niet zelf te schieten, maar ik ben blij dat ik dat toch gedaan heb."