Update: Aston Villa stelt nieuwe manager aan; Terry aan de slag als assistent

Update: Aston Villa stelt nieuwe manager aan; Terry aan de slag als assistent

10-10-2018 23:26
23

Opvallend nieuws uit Engeland: Anwar El Ghazi krijgt mogelijk te maken met Thierry Henry en John Terry. De twee zijn in beeld als trainersduo bij Aston Villa.

Dat melden diverse media in Engeland. Henry is volgens The Telegraph een 'early favourite' om aan de slag te gaan op Villa Park. Hij heeft al een eerste gesprek met de clubleiding achter de rug. Henry is op dit moment nog assistent-bondscoach bij België, maar het is geen geheim dat hij jaagt op een baan als hoofdtrainer. Terry, die nog niét officieel is gestopt als voetballers, wordt overigens niet genoemd in het artikel.

Wedden

Meer odds

The Daily Mail is zekerder van zijn zaak. Henry staat volgens de Britse krant 'op het punt' om een contract te tekenen bij Aston Villa. Hij heeft Terry in gedachten als zijn eerste versterking; niet voor de selectie, maar voor zijn technische staf. Henry ziet in Terry een uitstekende assistent-trainer, omdat het Chelsea-icoon vorig seizoen nog bij Aston Villa speelde. Het duo moet The Villans terug naar de Premier League leiden.

Aston Villa ontsloeg woensdag Steve Bruce na de tegenvallende start van het seizoen. El Ghazi speelt sinds de zomer op Villa Park.

Update 9/10 12.10: Steeds meer Britse media zijn er inmiddels van overtuigd dat Henry inderdaad de nieuwe manager wordt van Villa. De Championship-formatie nam deze week contact op met Brendan Rodgers, maar de voormalig trainer van Swansea City en Liverpool geeft de voorkeur aan een langer verblijf bij Celtic. Nu is Henry de aangewezen kandidaat om Bruce op te volgen.  

Update 10/10, 23.26 uur: Aston Villa heeft woensdag met Dean Smith een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. John Terry, die recent een punt zette achter zijn actieve loopbaan, wordt zijn assistent. Het Chelsea-icoon kwam vorig seizoen nog voor Villa uit. Smith komt over van Brentford. Thierry Henry leek aanvankelijk de belangrijkste kandidaat om manager te worden bij de club uit Birmingham, maar hij zou op weg zijn naar jeugdliefde AS Monaco.