Perez en De Boer fileren 'genânt' AZ: 'Opbouwen, opbouwen tot we een ons wegen'

Perez en De Boer fileren 'genânt' AZ: 'Opbouwen, opbouwen tot we een ons wegen'

07-10-2018 18:50
51

Ronald de Boer en Kenneth Perez hebben zondagmiddag met open mond naar AZ zitten kijken. De Alkmaarders maakten op bezoek bij Ajax geen schijn van kans en konden met een 5-0 nederlaag weer terug naar Alkmaar.

De twee FOX Sports-analisten spreken van een 'ontluisterende nederlaag'. Perez verbaasde zich over zijn oude club, die halsstarrig probeerde om de voetballende oplossing te zoeken. "Ze denken: opbouwen, opbouwen, opbouwen tot we een ons wegen", aldus de Deen. De Boer haalt de topper tussen PSV en Ajax aan. "PSV bouwde toen ook niet op. Ajax wil druk zetten, dan doen we het met lange ballen op Luuk de Jong. Het is helemaal niet erg als je de mindere bent, maar zorg dan wel voor een strijdplan."

De twee analisten stellen vast dat verschil tussen Ajax en PSV en subtoppers als AZ steeds groter wordt. "Aan het begin van het seizoen had ik het al over een top-twee. Maar er is nu een gapend gat tussen PSV, Ajax en de rest", stelt De Boer. Volgens Perez is dit niet bevorderlijk voor de amusementswaarde van de Eredivisie. "Als ik ga zitten voor een wedstrijd, maakt het me niet uit wie er wint. Ik wil gewoon een spannende wedstrijd zien. Maar het is gewoon gênant om dit AZ te zien."