Van Dijk veroorzaakt penalty, maar kan opgelucht ademhalen: drie Engelse koplopers

07-10-2018 19:22
23

De Premier League heeft na de achtste speelronde drie koplopers. Liverpool en Manchester City kwamen in hun onderlinge confrontatie niet verder dan een gelijkspel en staan op gelijke hoogte met Chelsea, dat eerder op de dag bij Southampton won.

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum mochten van manager Jürgen Klopp in de basis beginnen en maakten ook de negentig minuten vol. In de eerste helft viel er weinig te beleven op Anfield: beide topclubs spijkerden hun verdediging dicht, konden nauwelijks doordringen tot het vijandelijke strafschopgebied en leden opvallend veel balverlies.

Ook na rust bleef het verwachte spektakel uit: pas na ruim een uur spelen kon het eerste schot tussen de palen genoteerd worden. Nadat Mohamed Salah namens Liverpool en Riyad Mahrez namens de gasten aan een doelpunt mochten ruiken, kreeg City zeven minuten voor tijd een strafschop. Van Dijk gleed invaller Leroy Sané onderuit en scheidsrechter Martin Atkinson kon niets anders dan naar de stip wijzen.

Mahrez mocht het cadeautje uitpakken, maar faalde jammerlijk: de Algerijn schoot hoog over en bracht Anfield in vervoering. De tegenvallende topper eindigde uiteindelijk in 0-0, waardoor Liverpool en Manchester City allebei op twintig punten komen. The Citizens hebben een beter doelsaldo dan hun concurrenten uit Londen en Liverpool en staan daardoor bovenaan.