VP's Elftal van de Week: trio van Ajax, Heerenveen hofleverancier met kwartet

VP's Elftal van de Week: trio van Ajax, Heerenveen hofleverancier met kwartet

08-10-2018 10:00
57

Niet Ajax of PSV, maar sc Heerenveen is hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De Friese club levert vier spelers. Ajax is met een trio ook goed vertegenwoordigd.

Timon Wellenreuther (Willem II)
De man of the match bij Willem II - Feyenoord. De Duitse doelman werd vorig seizoen geslachtofferd door Erwin van de Looi, maar trainer Adrie Koster ziet dat zijn vertrouwen wordt terugbetaald. En dan vergeven we hem zijn roze schoenen.

Matthijs de Ligt (Ajax)
Robert Lewandowski of Björn Johnsen: het maakt De Ligt allemaal niets uit. Ook tegen AZ was de negentienjarige aanvoerder van Ajax op geen fout te betrappen. Hij lijkt nooit vermoeid en nooit ongeconcentreerd.

Sherel Floranus (sc Heerenveen)
De opvolger van Denzel Dumfries bij Sparta en de opvolger van Denzel Dumfries bij sc Heerenveen. De start van de twintigjarige rechtsback in Friesland was weifelend, maar hij lijkt er steeds beter in te komen.

Nicolas Tagliafico (Ajax)
Een wandelende applausmachine, dat was Tagliafico zondag in de Johan Cruijff Arena. Vrijwel elke (goede) actie van de Argentijnse linksback werd begroet met een ovatie. Zijn prachtige omhaal was een hoogtepunt.

Nasser El Khayati (ADO Den Haag)
Wat moeten we nog over El Khayati zeggen? Dit is een speler waarvoor je naar het stadion komt. De assist die leidde tot de enige en dus winnende treffer bij ADO - FC Groningen zegt alles over de kwaliteiten van de spelmaker.

Michel Vlap (sc Heerenveen)
Krijgt de laatste weken van trainer Jan Olde Riekerink het vertrouwen op de 10-positie en betaalde dat tegen De Graafschap dubbel en dwars uit. Vlap scoorde twee keer en zal zich bij tijd en wijle in een speeltuin hebben gewaand.

Hakim Ziyech (Ajax)
Floreert in zijn vrije rol aan de rechterkant bij Ajax. Gaf een assist en maakte een schitterend doelpunt door de hele verdediging van AZ te kijk te zetten. Het was de vierde voor Ajax, dat uiteindelijk met 5-0 won.

Arber Zeneli (sc Heerenveen)
Meldde zich in één klap in de top van het assistklassement met drie stuks tegen De Graafschap. Je ziet hem soms een halve wedstrijd niet, maar Zeneli was zaterdag zijn gewicht in goud waard voor Heerenveen.

Hirving Lozano (PSV)
Twee goals, waarvan één penalty: het zijn statistieken waardoor Lozano zich met een goed gevoel kan melden voor de interlandperiode met Mexico. Staat alweer op zeven doelpunten in acht Eredivisie-duels dit seizoen.

Oussama Darfalou (Vitesse)
Tim Matavz vervangen is geen gemakkelijke klus, maar Darfalou deed het zondag met verve. De Algerijnse spits, die het sinds zijn komst moest doen met invalbeurten, kreeg loon naar werken en velde Heracles met twee goals.

Sam Lammers (sc Heerenveen)
Prachtig scoren met links, een ragfijn stiftje met rechts: Lammers is een zéér veelzijdige spits. De verdedigers van De Graafschap hadden geen weerwoord op de acties van de PSV-huurling.