'Ik kan alleen het onbegrip dat iedereen binnen AZ heeft uiten naar hem'

'Ik kan alleen het onbegrip dat iedereen binnen AZ heeft uiten naar hem'

07-10-2018 22:15
14

John van den Brom wil niet precies vertellen wat er gezegd is tussen hem en Erwin van de Looi. De bondscoach van Jong Oranje besloot deze week om Guus Til niet op te roepen en er is niemand bij AZ die het daar mee eens is.

"Ik kan alleen het onbegrip dat ik heb, dat Guus heeft en volgens mij iedereen binnen de club heeft, uiten naar Erwin", zegt Van den Brom tegen FOX Sports. "Dat hebben we gedaan. Uiteindelijk blijft het zijn keuze. Ik vind niet dat ik het gesprek dat ik met hem heb gehad over de telefoon bij jou moet zeggen, maar ik heb wel laten merken dat ik het er niet mee eens was. Daar is hij ook bondscoach voor."

Van den Brom hoopte juist dat Til ergens anders kon vertoeven. "Dit soort internationale wedstrijden zijn voor de jonge jongens van ons cruciaal. We spelen al geen Europees voetbal, maar dan moet je toch een ander moment pakken. Een andere omgeving, vind ik zelf altijd ook lekker. Dat je even weg bij de club bent en je je op een ander podium kunt laten zien. Dat is hem niet gegund en dat vind ik jammer."

Lees ook: Dramatische week voor 'teleurgestelde' Til: "Misschien ben ik niet goed genoeg"