Barcelona bijt zich stuk en raakt koppositie kwijt bij Valencia

07-10-2018 22:52
29

FC Barcelona heeft verzuimd de koppositie te pakken in de Primera Division. Op bezoek bij het laaggeklasseerde Valencia werd er slechts met 1-1 gelijkgespeeld. Bij winst zou Barcelona aan de leiding gaan.

Barcelona heeft het traditioneel lastig in Mestalla en dat was zondagavond wederom het geval. Al na twee minuten nam de thuisploeg de leiding nadat routinier Ezequiel Garay van dichtbij het laatste zetje gaf uit een doorgekopte corner. Barcelona leek een loodzware avond tegemoet te gaan, maar rechtte snel de rug.

Kort nadat Michy Batshuayi 2-0 moest maken voor Valencia, volgde de gelijkmaker van Barcelona. Lionel Messi schoot na 23 minuten knap raak. De Argentijn combineerde met Luís Suarez, waarna een schot van buiten de zestien de Valencia-doelman te machtig was. Barcelona had daarna een overwicht, maar deed daar te weinig mee.

In de tweede helft stond Valencia goed en had Barcelona moeite om de openingen te vinden. Ernesto Valverde hoopte met Ousmane Dembélé de 1-2 te forceren, maar dat was de ploeg niet gegund. Barcelona staat na acht wedstrijden op de tweede plaats.