Paris Saint-Germain vernedert Memphis en Lyon: vier (!) goals van Mbappé

07-10-2018 23:01
33

Paris Saint-Germain heeft Olympique Lyon in het Parc des Princes een groot pak slaag gegeven. Het elftal van Memphis Depay werd met grote cijfers vernederd door Kylian Mbappé en co.: 5-0.

Lyon kreeg al na zes minuten de eerste tegenvaller te verwerken. Sterspeler Nabil Fekir moest zich laten wisselen en werd vervangen door Maxwel Cornet. Even later floot scheidsrechter Antony Gautier voor een strafschop nadat Anthony Lopes een overtreding maakte. Neymar schoot het buitenkansje binnen. De tegentreffer en de Fekir-wissel brachten Lyon niet van zijn stuk, al kon de ploeg van Bruno Genesio niet écht gevaarlijk worden.

Memphis was een van de weinige Lyon-spelers die voor een beetje gevaar zorgde. De Oranje-international was ongelukkig en zag een afstandsschot gekeerd worden door Gianluigi Buffon. Scheidsrechter Gautier gaf in de eerste 45 minuten maar liefst twee rode kaarten. Eerst moest PSG-verdediger Presnel Kimpembe weg na een harde tackle en niet veel later kreeg Lucas Tousart van Lyon zijn tweede gele kaart.

Pas na de rust kwam de grote Mbappé-show tot stand. De Fransman schoot zijn eerste via de binnenkant van de paal binnen, zijn tweede was een intikker na een pass van Marquinhos. Zeven minuten na zijn eerste goal maakte hij zijn derde na een mooie steekpass van Neymar. De Fransman kon recht op het Lyon-doel af en schoot raak. Een kwartier voor tijd maakte Mbappé zijn vierde (!) goal.

PSG gaat na acht wedstrijden aan de leiding met 24 punten en is dus nog altijd foutloos. Nummer twee OSC Lille heeft vijf punten minder. Lyon staat op de zesde plek.