'We kwamen in de buurt van de top-drie, maar het verschil wordt nu steeds groter'

'We kwamen in de buurt van de top-drie, maar het verschil wordt nu steeds groter'

08-10-2018 07:49
55

AZ-trainer John van den Brom beleefde zondag een pijnlijke voetbalmiddag in Amsterdam. De Alkmaarders probeerden de afgelopen jaren het gat met de traditionele top-drie te dichten, maar stapten de bus in met een kansloze 5-0 nederlaag.

De 52-jarige trainer kan alleen maar concluderen dat er dit seizoen weinig terecht gaat komen van die missie. "We kwamen in de buurt, maar je moet nu constateren dat het verschil groter wordt. Budgettair en kwalitatief", reageert Van den Brom in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het kan haast niet anders dat PSV en Ajax het samen gaan uitmaken dit seizoen. (...) Maar het is wel verontrustend voor de rest van de competitie dat het gat alleen maar groter wordt."

Ajax-collega Erik ten Hag zag ook dat zijn ploeg het opvallend makkelijk had tegen de Alkmaarse subtopper. Eerder dit seizoen wonnen de Amsterdammers met speels gemak bij Vitesse, maar lieten ze punten liggen tegen Heracles Almelo. "Ik vind nog steeds dat clubs als AZ, maar ook Vitesse en FC Utrecht uitstekende selecties hebben, teams die het PSV en Ajax moeilijk kunnen maken. Maar daarvoor moeten die spelers wel de overtuiging hebben dat dat kan", vindt Ten Hag.

Van den Brom beaamt de woorden van Ten Hag, maar zag niets van die overtuiging bij zijn spelers. "Het is heel pijnlijk om te zien dat we dat vandaag totaal niet konden brengen. Dan krijg je dus dit soort wedstrijden."