Van Hooijdonk denkt aan PSV-tandem op rechts bij Oranje: 'Voor beiden lekkerder'

Van Hooijdonk denkt aan PSV-tandem op rechts bij Oranje: 'Voor beiden lekkerder'

08-10-2018 08:14
19

Pierre van Hooijdonk denkt dat het PSV-duo Denzel Dumfries en Steven Bergwijn al toe is aan een basisplek in het Nederlands elftal. De rechtsback en de buitenspeler debuteren in de Oranje-selectie, maar hebben al een plaatsje in het ideale elftal van Van Hooijdonk afgedwongen.

Volgens de oud-spits is het rechts achterin 'klooien' geblazen bij Oranje. "We hebben Hans Hateboer daar al aan het werk gezien en Kenny Tete speelt nauwelijks. Dus deze keuze lijkt mij wel logisch", aldus Pi-Air zondagavond bij Studio Voetbal. "Wat ik zo mooi aan Dumfries vind, is dat hij voor je elftal ook een stukje fysiek met zich meebrengt. In de lucht heb je een extra wapen erbij. En we kennen allemaal zijn aanvallende intenties."

Wedden

Meer odds

Bergwijn speelt bij PSV aan de linkerflank, maar kan volgens Van Hooijdonk een prima tandem op rechts vormen met Dumfries. "Dat is voor beiden iets lekkerder spelen, want dan staan ze meer in verbinding met elkaar. Het gaat dan wel ten koste van Quincy Promes."

De Oranje-opstelling van Van Hooijdonk: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; Pröpper, Frenkie de Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Babel, Memphis.