'Bayern zorgt voor bizarre wending: Zidane en vier andere toptrainers in beeld'

'Bayern zorgt voor bizarre wending: Zidane en vier andere toptrainers in beeld'

08-10-2018 09:19
37

Het invloedrijke BILD zorgt maandagochtend voor een opmerkelijke wending in de crisis bij Bayern München. Zinedine Zidane zou een serieuze kandidaat zijn om trainer Niko Kovac op te volgen.

Bayern-voorzitter Uli Hoeness drukte de Duitse pers zondag bij het bezoek van de Bayern-selectie aan het Oktoberfest op het hart dat Kovac niet ter discussie staat, maar BILD heeft andere informatie. Zidane is een kandidaat om aan de slag te gaan aan de Säbener Strasse.

De Fransman is clubloos sinds zijn zomerse vertrek bij Real Madrid en werd de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester United, waar José Mourinho onder druk staat. Bayern verloor zaterdag kansloos van Borussia Mönchengladbach (0-3) en dat wordt Kovac aangerekend. De Kroatische trainer, die pas sinds de zomer aan het roer staat in München, zou bovendien een moeizame relatie hebben met enkele spelers.

Zidane is niet de enige toptrainer die wordt genoemd in Duitsland. Bayern München wil in elk geval een grote naam voor de groep hebben en denkt volgens BILD ook aan Arsène Wenger (68), Antonio Conte (49), Laurent Blanc (52) en Ralph Hasenhüttl (51).