Bayern München 'overklast' door Ajax: Nu al gesproken over Zidane

Bayern München 'overklast' door Ajax: "Nu al gesproken over Zidane"

Gepubliceerd: maandag 8 oktober 2018 om 13:12ma 08-10-2018 om 13:12

Het is crisis bij Bayern München. De Duitse recordkampioen wacht al vier wedstrijden op een zege en ging in de Bundesliga twee keer achter elkaar onderuit. Niko Kovac ligt daardoor onder vuur, maar Simon Cziommer hoopt dat de Bayern-trainer de tijd krijgt.

"Ze maken zich vooral zorgen over het spel. Ze worden in bepaalde fases van wedstrijden overklast, zoals tegen Ajax en dit weekend tegen Borussia Mönchengladbach. Dat zijn ze niet gewend. Een nederlaag is niet zo erg, maar dan zijn meestal nog wel het beste team", aldus Cziommer tegen de NOS.

De oud-speler van onder meer FC Twente en AZ maakte Kovac zelf mee als trainer. "Ik weet hoe hij werkt en dat hij tactisch heel sterk is. Hij is nog niet zo ervaren, maar wel een grote naam in zijn thuisland Kroatië. Hij is een trainer die veel eist van zijn spelers en hij wil dat ze spelen zoals hij dat voor ogen heeft. Dat is met oudgedienden als Ribery, Boateng en Hummels best lastig."

Cziommer denkt niet dat Kovac binnen de kortste keren ontslagen wordt door Bayern München. "Het zal nog niet direct afgelopen zijn, maar bij een club als Bayern kun je niet te veel wedstrijden verliezen. In Duitsland wordt er nu al gesproken over namen zoals Zidane, die op de markt is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws