De Ligt: 'Niet aan mij om te zeggen dat ik zo lang met Ten Hag gesproken heb'

De Ligt: 'Niet aan mij om te zeggen dat ik zo lang met Ten Hag gesproken heb'

08-10-2018 14:26
69

Matthijs de Ligt heeft 'genoeg' gesprekken gehad met Erik ten Hag. Dat stelt de Ajax-aanvoerder, die zaterdag ook las dat Dusan Tadic in München drie uur met de trainer had gesproken.

Tadic zei in gesprek met De Telegraaf dat hij met Ten Hag had gezeten over Bayern München - Ajax en verbeteringen binnen en buiten het veld, al werd dit later ontkend door de Ajax-trainer. Op de vraag van Veronica of De Ligt als aanvoerder van Ajax geen gesprekken met Ten Hag moet voeren, antwoordt hij: "Nou, ik heb genoeg gesprekken gehad met Ten Hag. Ook langer. Maar het is niet aan mij om in de media te vertellen dat ik zo lang met hem gesproken heb."

"We hebben gewoon meerdere jongens in de groep die een leider kunnen zijn. Dan is het gewoon belangrijk dat iedereen de stand van zaken bespreekt met de trainer. Dat is alleen maar goed, denk ik", aldus De Ligt, die veranderingen ziet ten opzichte van vorig seizoen. "De manier van drukzetten is anders dan vorig jaar. Hetzelfde geldt voor de mentaliteit op de training. Daarnaast moeten we onszelf goed verzorgen, want je speelt toch drie wedstrijden in de week."