'Complete' Lammers lost belofte in: Hij moest een Eredivisie-spits worden

'Complete' Lammers lost belofte in: "Hij moest een Eredivisie-spits worden"

Gepubliceerd: maandag 8 oktober 2018 om 16:22ma 08-10-2018 om 16:22

Sam Lammers lijkt bij sc Heerenveen zijn belofte in te lossen. Zaterdagavond was de huurling van PSV de grote man tijdens het competitieduel met De Graafschap (0-5). Lammers tekende in Doetinchem voor twee goals. Trainer Jan Olde Riekerink is razend enthousiast. 

Met name de eerste goal van Lammers was heel fraai. Met een geplaatst schot krulde de jeugdinternational raak in de bovenhoek. "Hij kan dribbelen, ruimte maken in zijn kapacties en gericht schieten. Je zal hem nooit wild zien schieten", aldus Olde Riekerink in gesprek met De Telegraaf. 

"We hadden voorzien dat hij heel veel talent heeft, maar zijn eerste weerstand hier was dat hij een Eredivisie-spits moest worden. Hij moest echt stappen maken in zijn fysiek, maar als je hem vorige week al zag tegen ADO als aanspeelpunt en hoe hij daar vocht.."

Heerenveen-goalie Warner Hahn is 'fan' van Lammers, zegt hij lachend. "Hij heeft een heel goede techniek, kan koppen, een bal vasthouden, zijn eigen kans creëren. Hij maakte de eerste met links, maar schiet net zo makkelijk met rechts."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws